2021-06-10 11:32:00• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap Jézus Szíve egyházmegyei búcsú

Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye
Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

A székesegyház előtti téren tartják június 13-án, vasárnap a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye búcsúját, melynek szónoka ebben az évben Nm. és Ft. Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök lesz.

"Szatmáron a jezsuiták honosították meg a Jézus Szíve tiszteletet 1858-as, második letelepedésükkor. Meszlényi Gyula püspök 1888-ban ajánlotta fel az egyházmegyét Jézus Szívének, majd Boromisza Tibor 1909-ben az újjáépített Kálvária templomot is a Szentséges Szív tiszteletére szentelte fel. Az 1800-as években a székesegyház, majd a 20. század elejétől a Kálvária lett az ünnepségek központi helyszíne. Reizer Pál püspök 1999-ben vitte vissza az ünnepi nagymisét a székesegyházhoz, a nagyszámú résztvevő miatt már a térre, ahova azóta is minden évben helyi és zarándokhívek jönnek meríteni a legszentebb és legtökéletesebb szeretet forrásából" - ismertette korábban az ünnep hátterét az egyházmegye.


A 2021-es egyházmegyei búcsút június 13-án szervezik meg Szatmárnémeti régi főterén: 10 órától közösen imádkozzák a rózsafüzért; illetve ugyancsak 10 órától szentgyónásra is lesz lehetőség a Székesegyházban, egészen a szentmise végéig - tájékoztat közleményében a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye. Az ünnepi szentmise szónoka ebben az évben Nm. és Ft. Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök, aki a Kálvária templomban, fél 10-kor kezdődő német nyelvű szentmise főcelebránsa is lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: